Over Gildepak

Gildepak is dé full-service inkoopvereniging voor de verpakkingsbranche. Vanuit de centrale vestiging in Drachten voorziet zij 20 zelfstandige groothandelaren, verspreid over 23 vestigingen in heel Nederland van de beste inkoopcondities. Met 40 jaar ervaring is Gildepak het grootste samenwerkingsverband voor de zelfstandige verpakkingsgroothandel in Nederland.

Vanuit het eigen logistiek centrum kan de vereniging tegen de laagst mogelijke kosten de leden voorzien van regelmatige zendingen zodat de eigen voorraden laag kunnen blijven. Hierdoor kunnen deze bedrijven slagvaardiger opereren in een markt die hoge eisen stelt aan de verpakkingsgroothandel. De geconcentreerde inkoop biedt de individuele leden de beste inkoopcondities zonder de bijbehorende hoge volumes af te hoeven nemen.

Om de beste condities te kunnen blijven bieden naar de leden in een steeds transparanter wordende markt waarbinnen de marges continue onder druk staan, is Gildepak een samenwerking aangegaan met Pack Partners International (PPI). Hierdoor kunnen niet alleen veel van de huidige condities op het juiste niveau gecontinueerd worden, op veel vlakken zullen zelfs nog betere inkoopcondities de concurrentiepositie van de aangesloten leden verbeteren. Daarnaast zal Gildepak nog beter in staat zijn meer innovatievere en duurzamere verpakkingsoplossingen te kunnen aanbieden in een veeleisende markt.

Door de enorme inkoopvolumes binnen PPI, jaarlijks goed voor meer dan € 700 miljoen en meer dan 6.500 containers, behoort dit samenwerkingsverband tot de Europese top waar het verpakkingsmateriaal betreft. Gildepak biedt de aangesloten bedrijven hiermee de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen blijven opereren door aan de voorkant de beste service en kwaliteit te kunnen bieden die de marktpositie sterk maakt, terwijl aan de achterkant Gildepak zorgt voor het ontzorgen op het gebied van inkoop en logistiek. Met als bijkomend en niet onbelangrijk voordeel dat Gildepak al ruim 40 jaar bewijst dat de aangesloten leden omzet en marges kunnen blijven verbeteren.